Welke vloeren zijn op dit moment het meest populair in woningen?

Interieurtrends zijn te vergelijken met kledingtrends. Van het één op het andere moment kan een bepaalde interieurstijl in trek zijn. Jarenlang was een Scandinavisch interieur met een vloer van hout enorm populair. Sinds een paar jaar zie je juist dat steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer of een keramische vloer. En dat is natuurlijk niet zonder reden. In dit artikel bespreek ik de meest populaire vloeren op dit moment en vertel ik over de voordelen van deze vloeren.

PVC vloeren

Verreweg de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer. De voornaamste reden dat mensen kiezen voor een PVC vloer, is omdat het over alle voordelen beschikt van een kunststof vloer, maar dat het wel de uitstraling heeft van een houten vloer. De PVC vloeren zijn zelfs van dermate hoge kwaliteit dat er amper een verschil op te merken is. Het grote voordeel van een PVC vloer is dat de vloer een veel langere levensduur heeft in vergelijking met andere vloersoorten. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gemakkelijker schoon te maken.

Keramische tegels

De laatste tijd zie je ook dat steeds meer mensen kiezen voor een vloer of wand van keramische tegels. Keramische tegels zijn in een rap tempo razend populair geworden. We zien keramische tegels op allerlei verschillende manieren in het interieur terug komen. De één kiest voor een marmerlook en de ander voor keramische tegels houtlook. Het voordeel van keramische tegels is dat het overal voor gebruikt kan worden. Als vloer in de woonkamer, keuken, badkamer of zelfs in de tuin. Dit komt omdat keramische tegels bestemd zijn tegen water en vanwege de hardheid ook beter bestemd is tegen eventuele krassen.

Wil je graag één van deze twee vloeren voor jouw woning? Dan raad ik het zonder enige twijfel aan om een kijkje te nemen op www.ceramicavloeren.nl.