Palen plaatsen, hoe doe ik dat?

Jij bent van plan om je handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met het plaatsen van palen, heel goed! Maar hoe gaat dit klusje eigenlijk in zijn werk en wat heb je allemaal nodig? Dat is natuurlijk afhankelijk van de klus. Elke klus vergt andere voorbereiding maar er zijn een aantal dingen die altijd belangrijk zijn bij het plaatsen van palen, zoals het materiaal, accessoires, de juiste kennis en een beetje doorzettingsvermogen. We bespreken in het kort wat jij allemaal nodig hebt en wat belangrijk is om te overwegen voordat jij aan de slag gaat.

Wat voor gereedschap is er nodig?

Om palen te plaatsen, of te wel, in de grond te krijgen, is het van belang om een juiste gereedschap te hebben. Met een schep en een hamer ga jij die palen namelijk niet goed de grond in krijgen. Daarom is het handig om een handhei te gebruiken. In andere woorden, je hebt een paalrammer nodig. Dit stuk gereedschap zorgt ervoor dat palen goed en effectief geplaatst kunnen worden zonder dat jij uren bezig bent (afhankelijk van de hoeveelheid palen uiteraard). Een handhei is te verkrijgen in een manuele versie of een aangedreven versie. Hierbij adviseren wij om een aangedreven handhei te gebruiken om zo de nodige fysieke klachten te voorkomen. Het plaatsen van palen is namelijk een zware klus. Nu is dit gereedschap best wel duur om aan te schaffen voor een enkele klus. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die dit gereedschap verhuren dus kan jij een handhei huren.

Overige benodigdheden

Naast het juiste gereedschap is het van belang om ook veiligheidsmaatregelen te overwegen. Een handhei valt onder zwaar gereedschap en dat betekent dat het van groot belang is om veiligheidsrisico’s te overwegen en deze serieus te nemen. Ga jij een handhei huren? Vraag dan aan het personeel wat er allemaal nodig is. Denk hierbij aan een veiligheidsbril, mondkapjes, oordoppen of handschoenen. Daarnaast is het ook aan te raden om de handleiding goed te lezen voor je begint of om het personeel om instructies te vragen. Wanneer jij al deze dingen hebt overwogen ben je klaar om de palen te plaatsen. Succes!